Mechanisatie

Achtergrond

Werknemers New Holland Zedelgem in actie

Werknemers van de Case New Holland (CNH) fabriek in Zedelgem (B.) zijn gisteren begonnen met acties. Zij zijn het niet eens met de uitbesteding van werk aan toeleveranciers.

De problemen begonnen midden vorig jaar, doordat Rusland een invoerheffing op Europese landbouwmachines afkondigde. Afzeggingen van orders voor 500 grootpakpersen en 65 maishakselaars waren toen het gevolg. 1.500 werknemers werden toen voor langere tijd op non actief gesteld. Volgens de vakbonden is er nu weer wat werk, maar kiest CNH ervoor om dat vanwege de kosten uit te besteden aan toeleveranciers. De vakbonden vrezen dat de eigen werknemers hierdoor nog langer thuis moeten blijven.

Kamaz

De CNH-fabriek in Zedelgem is de grootste werkgever in West-Vlaanderen. Het bedrijf verwacht door een samenwerking met de Russische truckfabrikant Kamaz medio 2010 weer machines te kunnen exporteren naar Rusland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.