Mechanisatie

Achtergrond 567 x bekeken 2 reacties

Challenger test pers direct achter combine

Challenger komt met een fabrieksoplossing om gemakkelijk een grootpakpers achter een combine te koppelen. De machine is vorig najaar getest.

In de Amerikaanse en Canadese praktijk zijn al wel voorbeelden bekend waar een grootpakpers achter de combine gekoppeld wordt. Challenger speelt hier nu ook op in met een fabrieksoplossing. Het bedrijf levert een grootpakpers met hydraulische aandrijving en een aangepaste voortrein. De combine blaast het gehakselde stro direct in de pers, zonder tussenkomst van een pickup. De combinatie is ontwikkeld voor gebruik tijdens de maisoogst. Vooral de spil van de kolf bevat waardevolle energie, die als grondstof kan dienen voor de methanolindustrie. Voor de verwerking van het materiaal worden op dit moment fabrieken gebouwd in de Verenigde Staten.

Foto

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.