Mechanisatie

Achtergrond

Silage-overlaadstation van Fliegl

Machinefabrikant Fliegl brengt een overlaadstation voor bijvoorbeeld silage op de markt. Het station vormt de schakel tussen silagewagen en vrachtwagen.

De fabrikant speelt hiermee in op het algemeen bekende probleem dat vrachtwagens niet geschikt zijn om op het land te gebruiken en dat trekker-silagewagencombinaties niet gemaakt zijn voor transport op langere afstand. Overladen kost tijd en geld. Fliegl komt daarom met een stationair overlaadstation om deze kosten te beperken. De kippers of silagewagens lossen in de bunker van het station. De tweedelige bodemketting lost de silage vervolgens in vrachtwagens tot 5 meter hoogte. Bij lichtere producten draait deze automatisch sneller.

De opgegeven capaciteit ligt rond 25 ton per minuut. Optioneel is het station uit te voeren met een weeginrichting, waardoor de machine ook als doseerinstallatie is te gebruiken bij biogasinstallaties.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.