Mechanisatie

Achtergrond 319 x bekeken

Nieuw budget-trekkermerk: Brahorn

Brahorn BV in Veenendaal introduceert een nieuw trekkermerk op de Europese markt. De eerste, in China gebouwde, Brahorn-trekkers zijn nu in Nederland.

Op de demodagen op Papendal toont Brahorn een 40 pk (29,4 kW)-model. Het bedrijf richt zich met deze Brahorn 40 vooral op hobbyboeren, campings en andere minder intensieve gebruikers. De trekkers worden gebouwd bij YTO in China. Standaard is de trekker voorzien van vierwielaandrijving, twee dubbelwerkende hydrauliekventielen, aftakas met twee toerentallen en een set frontgewichten. De viercilinder dieselmotor voldoet aan de Stage III a-normen. Over enkele maanden is ook een 50 pk-model leverbaar.

Dealers

Brahorn wil zijn assortiment de komende jaren uitbreiden tot een complete serie trekkers van 25 tot 120 pk (18 tot 88 kW). Daarnaast wil het bedrijf werktuigen importeren. Brahorn wil zich daarbij richten op de import, marketing en onderdelenvoorziening. Voor de verkoop zoekt het bedrijf momenteel dealers. De prijs van een Brahorn 40 ligt op €14.990.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.