Mechanisatie

Achtergrond 1 reactie

John Deere vernieuwt boerencombines

John Deere heeft zijn boerencombines 1450 en 1550 gemoderniseerd en herdoopt als 1470 en 1570. De in Brazilië gebouwde combines hebben nu iets meer motorvermogen.

De 1470 heeft 150 kW, dat was 142 kW. De 1570 heeft 192,6 kW, dat was 170 kW. Er passen maaiborden voor van 4,3 tot en met 7,6 meter breedte. Daarnaast kreeg de cabine door een andere dakrand een iets moderner uiterlijk. Het invoerhuis is versterkt en opnieuw ontworpen, waardoor de graanstengels met minder weerstand vanuit het maaibord de combine in worden gevoerd. Ook het stuursysteem is aangepast. Sturen kost nu minder kracht, claimt de fabrikant. Andere aanpassingen behelzen de elektrische installatie, de hydrauliek en de bediening van de strohakselaar. Instellen van de strooibreedte kan nu vanuit de cabine.

De 1470 CWS en WTS met vijf en 1550 CTS en WTS met zes schudders zijn conventionele machines, dat wil zeggen een enkele dorstrommel gevolgd door schudders. In WTS-uitvoering zit er nog een extra trommel met pennen in, die zorgt voor extra schudcapaciteit.
De graantank is 6.800 liter groot. De combines zijn per 2010 verkrijgbaar.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ed Bakker

    De 1450 komt qua grote en cylinderbreedte vrywel overeen met mijn jd 9400 alleen de schudders zijn behoorlijk korter maar dat die machines bij jullie nog steeds de los vijzel onderaan de tank hebben snap ik niet zelfs de onderhand 25jaar oude 20 serie had al een vijzel uit de boven kant van de graantank bij b.v. lossen onder het dorsen in een grote wagen of kipper hoef je constant op letten dat de wagen te dichtbij komt en je vijzel raakt in vrachtautos lossen is meestal al helemaal aan de krappe kant mijn oude jd 7700 had ook een vijzel onderuit de tank ik vond het maar niks Als John Deere deze modellen met de voor jullie geldende prijzen naar hier zou brengen zou er zeker een markt voor zijn de vergelijkbare machine hier is de 9560 en die zal toch gauw $250000 kosten kaal zonder maaibord dus door ze niet hier naar toe te brengen wordt de tweede hands markt beschermt

Of registreer je om te kunnen reageren.