Mechanisatie

Achtergrond 386 x bekeken 1 reactie

Goud voor automatische wagenvullers

Claas en New Holland zullen op de Agritechnica een gouden medaille ontvangen voor hun automatische wagenvulsystemen op de hakselaars.

Beide systemen werken volgens ongeveer hetzelfde principe. Een scanner op de pijp van de hakselaar herkent de contouren van de naastrijdende wagen en vult deze volautomatisch door zowel de blaaspijp als het eindstuk te bedienen. De hakselaarchauffeur wordt hierdoor ontlast en kan zich volledig concentreren op het daadwerkelijke hakselen. Claas brengt het systeem onder de naam Auto-Fill op de markt.

Opvallend is dat Claas met twee van de vijf gouden medailles aan de haal gaat. Ook het Cemos-maaidorser besturingssysteem wordt namelijk onderscheiden met het eremetaal.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Zonderland

    Nou is dat nu een gouden medaille waard ?
    Heb je helemaal niks meer te doen op die hakselaar. Automatisch besturing en snelheidsregeling afh. van het gewas, automatiche maaihoogte etc etc. Het is juist leuk om in samenwerking met de kipperchauffeurs mooie volle vrachten te laden.

Of registreer je om te kunnen reageren.