Mechanisatie

Achtergrond 733 x bekeken

Gedragen achtschaar van Rabe

Machinefabrikant Rabe gaat dit najaar op demotour met een nieuwe, gedragen achtschaar Pavo-wentelploeg. Tevens komt er een volledig electro-hydraulische ploegbediening.

Machinefabrikant Rabe gaat dit najaar op demotour met een nieuwe, gedragen achtschaar Pavo-wentelploeg. Volgens de fabrikant is er een trend waarneembaar naar grotere aanbouwploegen, ten koste van de halfgedragen ploegen. Vooral de gewichtsoverdracht op de trekker en een betere wendbaarheid op de kopakker zijn voordelen ten opzichte van een gedragen ploeg. Om de enorme krachten tijdens het wentelen op te vangen beschikt de ploegenserie over een geveerde Categorie III- of optioneel Categorie IV-ophanging in de hef.

De fabrikant ziet vooral afzetmogelijkheden bij loonbedrijven en grote akkerbouwbedrijven die met trekkers uit de hogere vermogensklassen op brede banden willen ploegen. Hiervoor beschikt de ploeg over een on-land stand, die vanuit de cabine is in te schakel. Alle modellen van de Pavo hebben een volledig elektrohydraulische bediening. Ook de werkdiepte en overbuik/overrug-instellingen zijn hiermee te regelen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.