Mechanisatie

Achtergrond 644 x bekeken 1 reactie

Eerste 12-rijer verkocht in Nederland

Loonbedrijf Wemekamp in Hellendoorn (Ov.) is het eerste loonbedrijf in Nederland dat mais afmaait met een 9 meter brede maisbek.

Deze 9 meter brede bek (Krone Easycollect 903) hangt bij Wemekamp aan de Krone Big X 650. De bek klapt in drie delen op tot een compact geheel. Het voordeel van deze bek is dat een trekker naast in plaats van achter de hakselaar kan rijden. Bovendien is er meteen veel ruimte op de kopakkers. De capaciteit neemt niet noemenswaardig toe, wel daalt de rijsnelheid van hakselaar en bijrijdende trekkers. Dat laatste spaart brandstof uit. De loonwerker is ook gecharmeerd van het (relatief) lage eigen gewicht van deze bek; ongeveer 3.300 kg. Krone paste deze nieuwe generatie bekken op diverse punten aan, onder meer aan de onderkant waardoor de bek kort kan stoppelen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    lohnbetrieb

    Ja lekker dat naastrijden achter de bek aan....
    Een keer niet goed opletten en je staat er met de trekker bovenop....

Of registreer je om te kunnen reageren.