Mechanisatie

Achtergrond

Deutz Agroplus-serie vernieuwd en uitgebreid

Deutz-Fahr moderniseert de Agroplus-serie. Nieuwe motoren en een nieuw ontwerp zijn de belangrijkste veranderingen. Ook wordt de serie naar boven uitgebreid.

De Agroplus-serie bestaat voortaan uit vier modellen van 46 kW (62 pk) tot 70 kW (95 pk). Het zwaarste model, de Agroplus 420, wordt nu toegevoegd aan het leveringsprogramma. De serie is uitgerust met vloeistofgekoelde 3- en 4-cilinder Tier-III turbodieselmotoren met elektronische motorregeling en een overboost-functie. De trekkers beschikken over een vierstijlencabine voor beter zicht rondom.

Stop&Go

De eco-speed-transmissie is voorzien van powershuttle en een drietraps powershift. De maximale rijsnelheid van 40 kilometer per uur wordt bij een gereduceerd motortoerental van 1.850 toeren per minuut bereikt. De Stop&Go-functie maakt het mogelijk te rangeren met het rempedaal zonder het koppelingspedaal in te trappen. Met behulp van een elektronische koppeling tussen de powershuttle, de remmen en de actuele snelheid, wordt het effect van een vloeistofkoppeling als het ware gesimuleerd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.