Mechanisatie

Achtergrond

800 pk topmodel bij John Deere-hakselaars

John Deere breidt de 7050-serie hakselaars naar boven uit met een 590 kW (800 pk) sterk topmodel: de 7950.

Terwijl de Europese tak van John Deere officieel nog niets bekendmaakt, zijn de Amerikaanse collega’s minder geheimzinnig. Op de Amerikaanse website van het bedrijf staan de laatste noviteiten keurig op een rij. Met de komst van de 7950 zal het huidige topmodel, de 7850, afgelost worden. De 7950 is uitgerust met automatische verstelling van de haksellengte. Nieuw is daarnaast een systeem dat zorgt voor automatische aanpassing van de rijsnelheid aan de gewasstroom.

De 7950 is de sterkste hakselaar die John Deere tot nog toe bouwde. De 590 kW’s (800 pk’s) worden geleverd door een 19 liter Cummins-motor. De hakselaar zal hoogstwaarschijnlijk op de komende Agritechnica te zien zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.