Mechanisatie

Achtergrond 1 reactie

Nieuwe persenlijn bij Kverneland

Na de verkoop van de persendivisie aan Kuhn komt Kverneland nu opnieuw met persen op de markt.

Kverneland gaat met een nieuwe lijn persen en wikkelaars komen. Dat is zeker. Zeker is ook dat de fabrikant deze niet zelf ontwikkeld, maar elders gaat inkopen. Bij welke fabrikant Kverneland dit gaat doen, is nog onduidelijk. Volgens de geruchten gaat het om een Italiaanse fabrikant, wellicht Feraboli of Gallignani. Testmachines zouden al lopen in Duitsland. De vraag is of deze persen geschikt zijn voor de zware Nederlandse omstandigheden. De Nederlandse importeur, Kverneland Benelux, weet nog niet of hij deze in de verkoop gaat nemen.

Opmerkelijk

Dat Kverneland weer een persenlijn in de markt zet, is verbazingwekkend. De fabrikant heeft immers net zijn persenfabriek verkocht aan Kuhn. Wellicht dat de grote vraag naar persen vanuit Deutz-Fahr en de eigen Kverneland-verkoopvestigingen toch stimuleerde om weer persen en wikkelaars in het programma te nemen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    jos

    echt een onbegrijpelijke actie van kverneland niet dat ik tegen kuhn ben
    maar er zijn zoveel aanhangers die op deze manier bij kuhn terecht komen en niet meer bij kverneland en nu komen ze met buitelandse spullen waar we niet veel van weten

Of registreer je om te kunnen reageren.