Mechanisatie

Achtergrond 1216 x bekeken

Terugkeer van PZ in maaierland

Kuhn gebruikt oude merknaam in nieuwe type-aanduiding.

Kuhn gaat de onlangs van Kverneland overgenomen trommelmaaiers op de markt brengen met een opmerkelijke verwijzing naar het verleden. In de type-aanduiding wordt namelijk verwezen naar Piet Zweegers, uitvinder van de trommelmaaier. Een 3 meter brede trommelmaaier zal bijvoorbeeld voortaan ‘Kuhn PZ 300’ gaan heten.

Het is ondertussen alweer ruim 45 jaar geleden dat Piet Zweegers de cyclomaaier uitvond, onder de merknaam PZ boekte de Nederlandse fabrikant veel succes met zijn trommelmaaiers. Na enkele naamsveranderingen door de jaren heen verdween PZ in 1998 als merknaam van het toneel. Met de keuze van Kuhn wordt de merknaam nu opnieuw tot leven gebracht.
De voormalige Kverneland / Vicon trommelmaaiers worden geproduceerd bij Kuhn-Geldrop en zullen ook in Nederland op de markt gebracht worden. Werkbreedtes varieren 165 tot 850 centimeter en ook frontmaaiers behoren tot het leveringsprogamma.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.