Mechanisatie

Achtergrond 244 x bekeken

CNH start productie van TL-serie in Oezbekistan

Case New Holland was al aanwezig op de Oezbekistaanse markt, maar gaat er nu ook zelf trekkers assembleren.

De eerste 120 stuks New Holland TL5060-trekkers zijn intussen van de band gerold, in de toekomst komen er wellicht nog andere (zwaardere) modellen bij. Deze trekkers zijn onlangs officieel aan de kopers overhandigd.

De TL-serie is oorspronkelijk in Europa door CNH ontworpen en wordt nu gebouwd in Jesi (Italië), in Curitiba (Brazilië) en in Shanghai (China). Daar komt nu dus de locatie in Tasjkent (Oezbekistan) bij. In een joint venture met het lokale Tashkent Tractor Plant (TTP) worden hier de TL5060 trekkers geassembleerd en verkocht in centraal Azië.

Overheid

De Oezbekistaanse overheid heeft overigens wel een ‘gouden aandeel’ in de onderneming en kan te allen tijden een veto over de bedrijfsvoering uitspreken. De overheid stimuleert de eigen industrie om uiteindelijk meer werkgelegenheid te creëren voor de bevolking. Mede hierdoor is het aantrekkelijk om er lokaal te produceren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.