Mechanisatie

Achtergrond

Agco ziet omzet en winst dalen

De winst van Agco in het eerste kwartaal van dit jaar is 40 procent lager dan vorig jaar.

Vooral de nadelige wisselkoersen, lagere marges en investeringen in ontwikkeling deden de winst dalen. Het aantal verkochte machines daalde met 5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Toch steeg de omzet licht, maar dat werd teniet gedaan door nadelige wisselkoerseffecten die de netto-omzet met 11 procent lieten dalen.

"De vraag naar agrarische machines daalt wereldwijd vanwege de economische onzekerheid. En ook de overspannen kredietmarkt begint invloed te krijgen op onze industrietak", aldus Agco-topman Martin Richenhagen. In lijn met de teruglopende markt zal Agco de productie terugbrengen en snijden in de kosten. Op langlopende projecten die van belang zijn voor de toekomst zal nog niet bezuinigd worden.

Toekomst

Door de wereldwijde recessie worden investeringsbeslissingen uitgesteld en loopt het aantal orders terug. Hoe deze trend zich de rest van 2009 zal ontwikkelen, is hoogst onzeker volgens Agco.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.