Mechanisatie

Achtergrond 423 x bekeken

ZF: 50.000 cvt's voor trekkers

Fabrikant ZF heeft onlangs de 50.000ste continuvariabele transmissie (cvt) voor trekkers gebouwd.

Onlangs liep deze transmissie in Passau (D.) van de band. ZF startte in 2001 met de fabricage van Eccom- en S-Matic-transmissies. Sindsdien is de afzet steeds gestegen naar een huidige jaarlijkse productie van bijna 10.000 stuks. ZF levert de cvt’s aan trekkerfabrikanten zoals Claas, CNH, John Deere en Same Deutz-Fahr.

Prototype voor 500 pk

Vandaag de dag levert ZF transmissies die geschikt zijn om 100 tot 380 pk op de wielen over te brengen. Vanwege de steeds grotere vermogens bij trekkers test ZF momenteel prototypes van de Eccom 5.0, die ontwikkeld is voor trekkers tot 500 pk. Serieproductie van deze transmissie staat gepland voor 2011.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.