Mechanisatie

Achtergrond

MF komt met hooibouwlijn

Massey Ferguson komt met eigen hooibouwwerktuigen. Het gaat om gedifferentieerde machines van Fella.

Massey Ferguson (MF) wil zich als wereldmerk van moederbedrijf Agco ook in West-Europa ontwikkelen als full-liner. Daarom komt het met de maaiers, schudders en harken in MF-kleuren uit de Duitse Fella-fabriek in Feucht. De machines worden op enkele punten anders uitgevoerd dan de Fella-machines. De introductiedatum is nog onbekend, maar wordt mogelijk de komende Agritechnica.

Fella en MF naast elkaar

Massey Ferguson kan de Fella-machines gebruiken omdat deze fabriek behoort tot Laverda, waarvan moederbedrijf Agco deels eigenaar is. Argo, het moederbedrijf van Landini en McCormick, bezit de andere helft van de aandelen in Laverda maar zal volgens afspraken niet met de Fella hooibouwlijn in McCormick- of Landini-kleuren beginnen. Dat zou ook gelden voor de Agco-merken Fendt en Valtra. Argo benadert daarbij het fulllinerschap niet vanuit één merk maar vanuit meerdere merken.

Alleen bij MF-dealers

In Nederland komt de MF-hooibouwlijn alleen te koop bij MF-trekkerdealers. MF-importeur Mechatrac werd onlangs via de nieuw opgerichte onderneming Fella Benelux al importeur van Fella. Dat had tot doel om de levering van hooibouwmachines veilig te stellen, mocht het financieel kwakkelende Ziegler niet meer kunnen leveren. Zowel de Fella-machines als de MF-hooibouwlijn zullen in Nederland via aparte kanalen worden verkocht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.