Mechanisatie

Achtergrond

John Deere ontwikkelt nieuwe 8000-serie

Achter de schermen werkt John Deere aan een nieuwe 8000-serie trekkers. De eerste niet-officiële beelden lijken inmiddels al een feit.

De nieuwe 8000-serie zal naar verluidt bestaan uit zes modellen: de 8225R, 8245R, 8270R, 8295R, 8320R en 8345R. De sterkste drie modellen zijn ook leverbaar in RT-uitvoering met rupsonderstel. De type-aanduiding werkt volgens het nieuwe systeem van John Deere, waarbij de laatste drie cijfers het vermogen in pk's weergeeft.

Rupsvariant met vering

Het lijkt er op dat de nieuwe rupsvariant de beschikking krijgt over een geveerd onderstel, iets wat niet leverbaar is op huidige 8000-serie. Ook zouden de trekkers een nieuwe cabine en bedieningsconsole krijgen. Importeur Louis Nagel wil nog niets zeggen over de nieuwe serie, wel dat de introductie ervan nog een hele tijd op zich laat wachten. Vermoedelijk komen de eerste modellen begin 2010 deze kant op.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.