Mechanisatie

Achtergrond

Deutz-Fahr ook in India

De Italiaanse trekkerfabrikant Same Deutz-Fahr (SDF) breidt zijn activiteiten in India uit.

SDF heeft al een fabriek in India waar het trekkers van 30 tot 50 kW (40 tot 70 pk) en drie- en viercilindermotoren produceert. De capaciteit wordt nu uitgebreid naar 11.000 tractoren en 15.000 motoren per jaar. De fabriek diende in eerste instantie voor productie van trekkers voor export naar Europa, Amerika, Midden-Oosten en Afrika. Nu zullen de tractoren ook in India verkocht worden onder de merknaam Deutz-Fahr.

Vraag naar meer vermogen zal groeien

India is de grootste trekkermarkt ter wereld, met een totaal volume van 310.000 stuks in 2008. De markt bestaat vooral uit lichte, compacte trekkers. Door structurele veranderingen in de Indiase landbouw groeit de vraag boven de 30 kW (40 pk) in de toekomst waarschijnlijk. “De productie van de nieuwe 50 – 70 pk trekkerserie in Ranipet voor zowel de export als de thuismarkt versterkt onze aanwezigheid in India, een strategische markt waar de groep al sinds 1996 aanwezig is”, onderstreept Andrea Bedosti van SDF.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.