Mechanisatie

Achtergrond

Claas wijzigt verreikers

Machinefabrikant Claas brengt enkele wijzigingen aan bij de Scorpion-verreikers. Ook komt er een volledig nieuw instapmodel. Dat zal te zien zijn op de Agritechnica.

De veranderingen bij de Scorpion-verreikers betreffen vooral detailwijzigingen en enkele nieuwe functies. Zo beschikken de machines voortaan over een voorprogrammeerbare stand van de boom. Na een druk op de knop beweegt de boom dan automatisch naar de ingestelde positie. Ook is in de cabine het dashboard overzichtelijker ingericht zodat onervaren gebruikers er sneller mee overweg kunnen.

Nieuw basismodel

Op de komende Agritechnica-beurs presenteert Claas een volledig nieuwe verreiker. Deze wordt momenteel ontwikkeld bij de Kramer-fabriek, waar ook de huidige Scorpion-verreikers worden gebouwd. Het basismodel van dit nieuwe type zal eenvoudiger zijn en daarmee voor een lagere prijs in de boeken staan dan de Scorpion-reeks. Claas verwacht dit jaar overigens de 2000ste Scorpion-verreiker af te leveren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.