Mechanisatie

Achtergrond

Vicon-triplemaaier voor de loonwerker

Vicon heeft haar hooibouw programma uitgebreid met de Vicon ExtrΔ 690T schijvenmaaier. Met een werkbreedte van 9 meter is de machine vooral bedoeld voor de loonwerker.

De Vicon ExtrΔ 690T heeft een veersysteem aan de centrale bok, dat zorgt voor een constante gewichtsverdeling van de achtermaaiers. Hierdoor blijven de achtermaaiers tijdens het maaien horizontaal ten opzichte van de bodem. Dankzij een uitbreekbeveiliging kunnen de achtermaaiers naar achteren uitwijken als een obstakel wordt geraakt. Vervolgens komt de maaier weer in werkpositie terug.

Kopakker management

De achtermaaiers met middenophanging en de frontmaaier zijn te heffen met één druk op de knop van de bedieningskast. Deze bedieningskast is eveneens uitgerust met een hectare- en urenteller. Een set afvoerbanden om al het gras op één zwad te leggen is optioneel leverbaar.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.