Mechanisatie

Achtergrond

SDF volledig over op Deutz-motoren

Machinefabrikant Same Deutz-Fahr (SDF) stopt met het zelf bouwen van motoren voor de Europese markt. De motoren worden voortaan afgenomen van Deutz.

SDF, zelf grootaandeelhouder van Deutz, neemt nu al jaarlijks 10.000 Deutz-motoren af. Door de genomen beslissing zal dit aantal tot 2011 ongeveer verdubbelen. Vooral vanwege het toenemende belang van emissiebeperking en de hieraan verbonden ontwikkelingskosten is besloten de motorenproductie in het Italiaanse Treviglio te staken. SDF blijft in India wel motoren produceren voor de lokale markt en onder meer de lichte Agrolux-modellen.

Daling

Voor Deutz komt de beslissing op een goed moment; door de kredietcrisis verkeert het bedrijf in zwaar weer. Het bedrijf verwachtte vorig jaar meer dan 300.000 motoren te bouwen, maar dit werden er uiteindelijk slechts 260.000. Door de afnemende vraag naar motoren bij onder andere Volvo Trucks verwacht Deutz dit jaar een verdere daling van de productie met mogelijk 20%.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.