Mechanisatie

Achtergrond 308 x bekeken

Lemken boekt opnieuw omzetrecord

Lemken, fabrikant van grondbewerkings-, zaai- en spuitmachines, sluit boekjaar 2008 af met een omzet van 257 miljoen euro. Dit is 40 procent meer dan het voorgaande jaar.

De laatste vijf jaar is de omzet van de fabrikant meer dan verdrievoudigd. Door de marktomstandigheden steeg de vraag naar machines enorm en werd de productiecapaciteit uitgebreid. Afgelopen jaar vergrootte Lemken de productie- en distributiehallen van zijn fabriek in Alpen (D.) met 50 procent. Zowel de afzet op de binnenlandse markt als de export nam toe. Vooral Wit-Rusland en Rusland zijn belangrijke exportmarkten. Lemken gaat daar op korte termijn ook lokaal machines tot 12 meter werkbreedte assembleren.

Nieuwe lakstraat

Komende zomer neemt Lemken een volledig nieuwe lakstraat in gebruik. Door toepassing van kathodische laktechniek zijn de machines dan beter tegen roest beschermd én optisch mooier. Het bedrijf verwacht niet dat de omzet dit jaar opnieuw sterk zal groeien. Door de kredietcrisis zullen met name de verkopen in Rusland dalen, zo is de verwachting.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.