Mechanisatie

Achtergrond 5 reacties

Trekkerfabrikant Zetor mogelijk te koop

Volgens de Tsjechische krant E15 verkeert Zetor in zwaar weer en staat de trekkerfabrikant te koop.

Twee onafhankelijk bronnen uit de financiële wereld hebben dit tegenover de krant bevestigd, zo is op de website van de krant te lezen. Door een dramatische daling van de afzet zou moedermaatschappij HTC Holding er toe genoodzaakt zijn om Zetor in de etalage te zetten. Zetor maakte vorig jaar een verlies van 1,2 miljoen euro en blijft ook dit jaar in de rode cijfers. Het merk bouwde vorig jaar 6.500 trekkers en verwacht dit jaar qua productie te dalen naar 3.700 stuks. Een deel van deze productie is nog niet verkocht.

Zetors woordvoerder Miroslav Toman ontkent overigens dat het bedrijf momenteel te koop staat.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirkjan

  das niet best voor zeepsnor

 • no-profile-image

  arie maas

  wedden dat Deutz zetor overneemt

 • no-profile-image

  foreverblue

  Ik vind Zetor heel goed onder de AGCO vlag passen, alleen dan blijft een merk als Zetor echt bestaan. Dit in tegenstelling tot Same Deutz-Fahr waar ze alleen de trekkers een andere kleur geven en ze zo verkopen als Deutz, Same, Hurliman of Lamborgini. Ook CNH kwam hier niet mee weg. We hebben afgelopen dinsdag nog de nieuwe Forterra 135 op de Landbouwbeurs gezien en het ziet er echt wel goed uit, maw woorden het is geen chinese of andere oostblok troep.

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Arie sorry maar deutz is niet meer van kolckner humbolt keulen maar van een italiaanse familie die ook same en hurliman heeft en voor de man die zetor bij agco ziet heb ik nieuws per 2011 is er geen allis chalmer meer en er is ook geen white meer en valmet WAS hier een goedkope trekker maar na de overname door agco zijn ze net zo duur als elke andere om over de onderdelen maar niet te spreken hier in noord amerika zij er eigenlijk nog maar drie leveranciers ,john deere . chn . en agco door die geringe keuze zijn trekkers en machines onwijs duur geworden

 • no-profile-image

  foreverblue

  Het is ook lastig betalen met doodgeknuppelde zeehondjes daar in canada. En het is toch logisch dat elke moderne noord amerikaanse boer een goed europees product koopt ipv die allis of white meuk.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.