Mechanisatie

Achtergrond 1 reactie

Russische nieuwkomer verrast met pk-monster

Terrion staat op de Agritechnica met een nieuw topmodel. De 360 pk sterke ATM 7360 brengt het Russische merk technisch gezien dicht bij de Duitse concurrentie.

Een Duits ontwikkelingsbureau bouwde het prototype voor Terrion. Voor de aandrijving zorgt een Deutz TCD2013-motor, dezelfde als in bijvoorbeeld de Fendt 900-serie. De CVT-transmissie komt van ZF en is gelijk aan de Eccom 5.0 zoals die in de nieuwe Xerion terug te vinden is. Ook de achterbrug en-as komen van ZF. Alle componenten zijn niet star, maar met tussenassen aan elkaar verbonden en hangen in een chassis. Hieraan zijn ook de 700 liter dieseltank en een 160 liter hydrauliektank gemonteerd. Alles bij elkaar weegt de trekker 18,6 ton. Terrion zegt nog te werken aan een 410 pk versie met SCR-techniek.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    foreverblue

    Zelfs het uiterlijk verschilt niet veel van de fendt 900 serie

Of registreer je om te kunnen reageren.