Mechanisatie

Achtergrond

Redrock in moeilijkheden

De Noord-Ierse machinebouwer Redrock, in Nederland vooral bekend van de tele-laders, verkeert in ernstige financiële moeilijkheden.

De verminderde investeringen door de melkveehouderij in combinatie met de crisis in de bouw hebben ertoe geleid dat het bedrijf in zwaar weer terecht is gekomen. Interim-bestuurders gaan de komende tijd bekijken wat er met het bedrijf moet gebeuren. Ondertussen draait het wel gewoon door. Alhoewel het interim-bestuur er op mikt het bedrijf als geheel te verkopen of een doorstart te maken, breken er voor de 80 medewerkers onzekere tijden aan. Sinds 1,5 jaar had het bedrijf al last van een teruglopende vraag naar bouwmachines, het laatste halfjaar kelderde ook de vraag naar landbouwmachines. De financiële problemen groeiden de eigenaren hierdoor boven het hoofd, waardoor er geen andere keuze overbleef dan de leiding van het bedrijf uit handen te geven. Bromach zal als Redrock-importeur voor het Europese vasteland wel gewoon aanwezig zijn op de Agritechnica in Hannover, aankomende week.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.