Mechanisatie

Achtergrond

Deutz steelt show met vierassige trekker

Deutz verrast vriend en vijand door op de Agritechnica een vierassige trekker te onthullen. Het betreft een aangepaste DTU-trekker met 16 liter Deutz-motor.

De trekker is al enkele jaren op de markt onder DTU’s eigen merknaam. Bij Deutz-Fahr zal de trekker als Agron XXL 1630 door het leven gaan. De trekker is nog wel als DTU te herkennen aan de cabine en bouwwijze, maar is op diverse punten aangepast. Zo is de Agron nog wel voorzien van de 16 liter V8 Deutz-motor met 600 pk, maar is het cabine-interieur vervangen door een interieur waarin de Deutz-bedieningselementen duidelijk te herkennen zijn. Ook het design van de motorkap is nieuw en Deutz-groen. Volgens Deutz-Fahr betreft het geen studiemodel waarop nog jaren gewacht moet worden. De fabrikant refereert hiermee aan de Trisix die Fendt twee jaar geleden voorstelde maar nog steeds niet in productie heeft genomen. De Agron zal midden volgend jaar leverbaar zijn. De trekker is vooral geschikt voor het zware sleepwerk en heeft derhalve geen hefinrichting.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.