Mechanisatie

Achtergrond

Deutz Fahr continueert hooibouwlijn

Same Deutz Fahr Group (SDF) blijft de komende jaren machines inkopen bij Kverneland en heeft daarnaast een nieuwe overeenkomst gesloten met Kuhn.

Door de verkoop van Kverneland Geldrop aan Kuhn zou op de langere termijn een gedeelte van het Deutz Fahr-leveringsprogramma wegvallen. Deze machines werden immers ingekocht bij Kverneland. SDF ondervangt dit nu door een nieuw contract te sluiten met Kuhn. Vanaf september 2010 betrekt SDF de trommelmaaiers, ronde balenpersen, vierkante balenpersen, wikkelaars en perswikkelcombinaties van Kuhn en brengt deze in Deutz Fahr-kleuren op de markt. In principe verandert er dus weinig, want tot die tijd levert Kuhn deze machines sowieso nog.

Voor de schijvenmaaiers, schudders, harken en ladewagens die in de Kverneland-fabriek in Kerteminde (Denemarken) worden gebouwd, verandert er helemaal niets. Deze blijft Kverneland aan SDF leveren in de Deutz Fahr kleuren.

Toekomst

Met het nieuwe contract wil SDF de verkoop van Deutz Fahr-voederwinningsmachines de komende drie jaar verdubbelen naar een omzet van 80 miljoen euro per jaar. Of de voormalige Veenhuis-dubbeldoelwagens ook in de Deutz-Fahr kleuren op de markt komen is nog niet bekend, maar onwaarschijnlijk. Die beslissing is aan Kverneland, dat de Deutz Fahr-machines distribueert. Kverneland nam onlangs de voederwinningstak van Veenhuis over en brengt deze machines vooralsnog alleen onder Vicon-merknaam op de markt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.