Mechanisatie

Achtergrond 1 reactie

Belarus gaat diesel-elektrisch

Belarus presenteert op de Agritechnica een 300 pk diesel-elektrisch aangedreven trekker. De dieselmotor drijft een generator aan waarmee onder andere de frontaftakas aangedreven kan worden.

Na E-premium van John Deere komt nu ook Belarus met een diesel-elektrische trekker, met het grote verschil dat de Belarus veel meer elektrisch vermogen opwekt. Hierdoor kan de 300 pk sterke Belarus 3023 ook de nieuwe generatie elektrisch aangedreven werktuigen van stroom voorzien. Hierdoor ontstaan minder verliezen in de aandrijflijn ten opzichte van de huidige mechanische of hydraulische aandrijvingen. Bovendien is het eenvoudiger om de toerentallen onafhankelijk van het motortoerental aan te passen. Ook trekkercomponenten kunnen elektrisch aangedreven worden. Een praktisch voorbeeld hiervan is de koelfan, die dankzij de elektromotor ook van draairichting kan wisselen om de grille schoon te blazen. Belarus laat tevens een proefopstelling zien waarbij de frontaftakas wordt aangedreven door een flinke elektromotor. De Belarus levert voldoende elektrisch vermogen (172 Kw) voor deze zware toepassingen. Daarnaast kan de trekker dienen als noodaggregaat.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    ed bakker

    Jammer dat de russen zo lang met sterk verouderede modellen zijn doorgegaan in het verleden .Als gevolg ,een goede reputatie opbouwen zal tijd vragen

Of registreer je om te kunnen reageren.