Mechanisatie

Achtergrond

Smallere Schuitemaker-silagewagens

De Nederlandse fabrikant Schuitemaker richt zich met een nieuwe serie silagewagens vooral op de Duitse markt. De vernieuwde kleurstelling valt op.

Op de Agritechnica zal Schuitemaker allereerst de SIWA 840 introduceren. Momenteel wordt een wagen in Nederland getest en is een tweede model in aanbouw. De serie zal uiteindelijk bestaan uit een SIWA 660, 720 en 840. De typenummers geven niet langer de inhoud in kuubs aan, maar de lengte van de bak. Zo heeft de SIWA 840 een baklengte van 8,40 meter en een inhoud van 48 kuub (DIN). Deze inhoud is met opzetschotten en een andere achterklep te vergroten is naar 59 kuub. De opbouw is door middel van Twistlocks verwisselbaar.

Kleurstelling

Dit grootste model heeft een 40-tons tridemonderstel, de twee kleinere modellen krijgen een tandem. Door een nieuwe constructie van de zijwanden voldoen de wagens aan de in Duitsland geldende maximumbreedte van 2,55 meter. Dit is vanwege de biogasinstallaties ook meteen de belangrijkste afzetmarkt. Opvallend is de nieuwe kleurstelling met witte velgen en logo. Ook de kleur van het chassis wisselt van geel naar antraciet. Deze nieuwe stijl zal overigens alleen te zien zijn bij nieuw ontwikkelde machines; het huidige leveringsprogramma blijft rood-geel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.