Mechanisatie

Achtergrond

Nieuwe MF hybride-combine met SCR

Massey Ferguson zal op de Agritechnica een nieuwe hybride combine voorstellen. De MF 9280 Delta wordt aangedreven door een Sisu-zevencilinder en zal ook in Fendt-uitvoering op de markt komen.

De nieuwe Fendt- en Massey Ferguson-oogstmachines zijn de eerste combines die gebruik maken van SCR-technologie om te voldoen aan de toekomstige emissie-eisen. SCR staat voor Selective Catalytic Reduction. Praktisch gezien betekent het dat er gebruik gemaakt wordt van het toevoegmiddel AdBlue om de uitstoot van stikstof- en koolstofoxiden te beperken. De 367 kW (496 pk) Agco Sisu Power-zevencilinder die met deze techniek is uitgerust werd eind vorig jaar al voorgesteld als de nieuwe motor voor toekomstige combines. Het hybride-dorssysteem bestaat uit drie dorstrommels en twee rotoren met een lengte van 4,40 meter.

De mechanisatiebeurs Agritechnica wordt dit jaar van 10 – 14 november gehouden in Hannover (Dld.).

Foto

  • GXDOWNLOADS-BOE009642D01

Of registreer je om te kunnen reageren.