Mechanisatie

Achtergrond

Agco stelt productie naar beneden bij

Agco zag zijn omzet in het derde kwartaal dalen naar 1,4 miljard dollar. Dit komt neer op een omzetdaling van 27,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Hierbij worden negatieve wisselkoersinvloeden buiten beschouwing gelaten. De omzet van het lopende boekjaar komt daarmee uit op een tussenstand van 4,8 miljard dollar, 14 procent lager dan op hetzelfde moment in 2008.

“Het derde kwartaal stond vooral in het teken van slechtere marktomstandigheden en het terugschroeven van de productie om fabrieks- en dealervoorraden te verlagen”, zegt Martin Richenhagen, topman bij Agco, in een toelichting op de kwartaalcijfers. Het bedrijf heeft nu 25 procent minder personeel aan het werk dan begin dit jaar. Vanwege het verwachte lagere inkomen voor de akkerbouwers en melkveehouders dit jaar, houdt Agco rekening met een verdere daling van de vraag naar machines.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.