Mechanisatie

Achtergrond 260 x bekeken 11 reacties

13-jarig meisje wint ploegwedstrijd

De dertienjarige boerendochter Elly Deacon heeft vorige maand zonder noemenswaardige oefening de eerste prijs gewonnen op een lokale ploegwedstrijd in Engeland.

Vier dagen voor de ploegwedstrijd zat Elly voor het eerst op de trekker van haar vader. In de aanloop naar de wedstrijd op Redbourn Berry Farm in Hertfordshire oefende ze daarna vier keer een uurtje. Vervolgens verbaasde ze de jury op de ploegwedstrijd met keurig ploegwerk. Hiermee liet ze de veertig andere deelnemers, waaronder haar oudere broer, achter zich en ging er met de eerste prijs vandoor. Volgend jaar mag ze meedoen aan de nationale kampioenschappen. Een verklaring voor het succes heeft ze zelf niet echt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  een kind kan de was doen

 • no-profile-image

  boer

  nou inderdaad.

 • no-profile-image

  boer

  Het beste bewijs dat ploegen dus niet zo moeilijk is.

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  ALS KIND VOOR DE PLOEG HARDE VROUW VOOR DE BOEG

 • no-profile-image

  arie maas

  zou dat misschien iets zeggen over het nivo van de andere ploegers??

 • no-profile-image

  prulle

  goed ploegwerk ligt niet aan de chauffeur!!!! Zolang die de trekker recht in de voor kan houden kan iedereen dat, het is degene die de ploeg afsteld waar de kennis en ervaring van belang is, en dat was waarschijnlijk haar vader die al veertig jaar ploegt!!!!
  Dat is ook gelijk de reden waarom GPS besturing niet bijzonder is, de techniek is zeer bijzonder en high-tech, maar het besturen van een trekker op zich kan iedereen.

  Ik wil niet deze 13 jarige winnaar afkraken, heel knap om dit te presteren, maar het is net als met alle andere dingen, het is meestal teamwork dat het succes mogelijk maakt.

 • no-profile-image

  Ed

  Arie als het jou dochter was liep je nu ook naast je schoenen van trots of niet dan groeten ed

 • no-profile-image

  Boss Hogg

  Ze werkt wel met een John Deere, dat zal waarschijnlijk de verklaring zijn. Eenvoud en kracht ten top....................

 • no-profile-image

  arie maas

  Ed dat is volledig waar !!!!!!!!! Heb net zelf wat bij Bert geploegd, en dit komt niet in aanmerking voor het ploegwedstrijden nivo

 • no-profile-image

  ed bakker

  Prullemanneke zo simpel is het niet ,ik ploeg zelf al bijna 50 jaar je kunt de ploeg zoveel afstellen als je wilt er komt nog altijd 'n behoorlijke dosis rijden en bedienen van de hef bij te pas en het artikel meld dat ze eigenlijk geen ervaring had dus petje af voor dit natuur talent B.v. ik had pas iemand aangenomen die jaren bij een boer gewerkt heeft en ooit zelf boer is geweest maar z'n eerste dag ploegen was tevens zijn laatste

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik ploeg nu zelf ook een aantal jaar met mijn oldtimer voor de hobby. Ik ploeg (nog) geen wedstrijden, maar misschien dat dat er nog ooit van gaat komen. Er komt echt meer bij kijken dan een beetje heen en weer rijden!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.