Mechanisatie

Achtergrond

Nieuwe Argo-smalspoortrekkers

Argo-merken Landini en McCormick brengen een nieuwe smalspoorserie op de markt. De trekkers worden aangedreven door Yanmar drie- en viercilindermotoren.

De trekkers van beide merken zijn identiek, alleen de naamvoering en kleurstelling verschillen uiteraard. Bij Landini wordt de naam Mistral van het voorgaande type overgenomen, McCormick neemt de trekker als GM-serie in het leveringsprogramma op. Ook New Holland heeft de trekkers in de prijslijst staan, als T3000-serie.

Tier III

De series bestaan bij alle merken uit vier modellen van 35 pk (26 Kw) tot 54 pk (40 Kw). De Yanmar-motoren voldoen aan de Tier III-normen. Het sterkste model beschikt over een viercilinder motor met turbo en maakt gebruik van externe uitlaatgasrecirculatie (EGR) om aan deze milieueisen te voldoen. Een omkeerbak met 12 versnellingen is standaard, optioneel komen hier 4 kruipversnellingen bij. Ook zijn de trekkers voorbereid op montage van een fronthef.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.