Mechanisatie

Achtergrond

Laverda maakt omzetverwachting waar

Laverda heeft over 2008 de omzet zien stijgen met 25 procent ten opzichte van 2007. Hiermee maakt het bedrijf de omzetverwachting die het in september naar buiten bracht ruimschoots waar.

De fabrikant in het Italiaanse Breganze maakte in 2008 1.040 maaidorsers en kwam daarmee op een totaal van meer dan 5.000 stuks sinds de start in 2000. In dat jaar werden er jaarlijks nog 500 gebouwd. De goede resultaten over 2008 sterken de aandeelhouders Agco en Argo in hun investeringsplannen die ze voor het bedrijf hebben.

Fella

Fella, fabrikant van hooibouwwerktuigen en onderdeel van Laverda, zag de omzet in 2008 met 10 procent groeien. Door een lagere dollarkoers werd de export naar Noord-Amerika wel enigszins getemperd. Het bedrijf meldt verder dat Fella onder andere op de Nederlandse markt gegroeid is.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.