Mechanisatie

Achtergrond

John Deere bouwt innovatiecentrum in Duitsland

Fabrikant Deere & Company gaat een Europees Technology & Innovation Center (ETIC) opzetten in Kaiserslautern (D). Het research-centrum zal operationeel zijn in het voorjaar van 2010. Het biedt dan plaats aan 200 technische ontwikkelaars.

De keus viel op Kaiserslautern vanwege de centrale ligging tussen de John Deere productielocaties in Mannheim, waar trekkers worden gemaakt, en de productielocatie van combines en hakselaars in Zweibruecken.

Zowel in Mannheim als in Zweibruecken bestaan nu al ontwikkelingscentra. Het nieuw te bouwen centrum zal hiermee gedeeltelijk integreren, maar ook een uitbreiding vormen. Vooral op het gebied van de ontwikkeling van intelligente machinetoepassingen, zoals GPS-stuursystemen en automatische registratie van oogstgegevens op hakselaars en combines, zal het R&D-centrum een belangrijke rol gaan spelen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.