Mechanisatie

Achtergrond

Duitse Schlüter met 650 pk

In Duitsland is een speciale Schlüter onthuld met een vermogen van 650 pk (478 kW). De trekker is gebouwd op basis van een Schlüter Profi Trac 3500. Van dit oorspronkelijke model zijn er destijds slechts enkele gemaakt. Omdat dit zeldzame model grotendeels gesloopt is tijdens de aanpassingswerkzaamheden, zijn de reacties onder andere Schlüter-liefhebbers wisselend.

Bakbeest

Lanz- en Schlüterverzamelaar Ludwig Streitberger onthulde afgelopen weekend zijn zelfgebouwde machine. Bij de bouw van de ‘Profi Gigant’ zijn kosten noch moeite gespaard. Om ruimte te creëren voor de nieuwe MAN-marinemotor en de eveneens nieuwe ZF-versnellingsbak is het chassis van de oorspronkelijke trekker verlengd. Hiermee komt de totale lengte van het vierwielgestuurde bakbeest op ruim 7 meter.

Nieuwe assen

Naast de nieuwe motor en versnellingsbak werden ook nieuwe assen (ZF) gemonteerd. Om het enorme vermogen op de grond te kunnen brengen is de trekker rondom uitgerust met dubbellucht. Om de verhoudingen aan te geven: de bandenmaat is 710/60 R42.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.