Mechanisatie

Achtergrond 229 x bekeken 1 reactie

Case-IH Puma krijgt CVT en topmodel

De Puma-serie van Case-IH kan volgend jaar geleverd worden met een continu variabele transmissie (CVT). Daarnaast komt er een nieuw topmodel bij, de Puma 225.

Dat meldde Case-IH op haar Amerikaanse site. Voor de Puma's 165, 180, 195 en de 210 is er een keuze uit de CVT of een full powershift transmissie. Het topmodel, de Puma 225 (195 pk aftakasvermogen), wordt alleen met de CVT geleverd. Net als de huidige CVX-serie, hebben ook alle Puma CVT-modellen Auto Productivity Management (APM).

Deze motor-transmissiekoppeling stelt motortoerental en CVT op elkaar af, altijd voor een zo laag of optimaal mogelijk verbruik. Qua bediening en mogelijkheden zijn de nieuwe CVT's nagenoeg gelijk aan de huidige CVX-serie.Verder beschikt de Puma over een 1000 toeren spaaraftakas (1000E) en kan de maximale rijsnelheid bij een laag motortoerental (1250 tpm) worden gehaald. Nieuw is de optionele voor- en achterruit verwarming.

Hydrauliekboost

Ook bijzonder is de Powerboost die, naast de bekende Powerboost bij aftakas- en transportwerk, vrijkomt bij het bedienen van hydrauliekfuncties. Daarbij zijn de externe ventielen verbeterd voor een hogere oliedoorstroming en kan één ventiel met een drukknop op het achterspatbord bediend worden.

De levering van deze trekkers start begin volgend jaar. De importeur hoopt op de Agrovak in december de eerste Puma CVT's te kunnen tonen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    redfever

    nothing kills a deere like a puma

Of registreer je om te kunnen reageren.