Mechanisatie

Achtergrond

Nieuwe Valtra-S in oktober

In oktober 2008 presenteert Agco zijn nieuwe Valtra-S, die erg veel lijkt op Massey Fergusons nieuwe vlaggenschip, de MF 8690.

Agco’s vice-president en algemeen manager, Gary Collar, vertelde dit onlangs aan journalisten van een Noors machineblad.

Het grootste verschil met de onlangs gepresenteerde 264 kW (360 pk) MF 8690 (foto rechts) is vooral de cabine. Transmissie, hydrauliek en motor zijn identiek. Dat wil zeggen een achterbrug inclusief CVT van Fendt en een 8,4 liter Sisu Citius-motor. Later volgt er ook nog een Challenger-versie van deze trekker.

Agco laat daarmee tegelijkertijd zien dat het bedrijf gelooft in platformtrekkers. In deze hoge vermogensklasse is dus een traploze trekker terug te zien bij zowel Fendt, MF en Valtra als uiteindelijk Challenger. Voor zover nu gespeculeerd kan worden, maakt voorlopig alleen Fendt gebruik van een Deutz-motor, de andere van een Sisu.

Voorlopig, omdat op eerdere persbijeenkomsten al is gezegd dat Fendt uiteindelijk ook van de Sisu-motoren gebruik gaat maken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.