Mechanisatie

Achtergrond

Same Deutz-Fahr investeert in Rusland

De grootste Russische fabrikant van landbouwwerktuigen Concern Tractor Plants en de Same Deutz-Fahr Group (SDF) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De samenwerking is aangegaan om landbouwmachines te gaan produceren voor de Russische markt. De samenwerking heeft de volgende doelstellingen:
- Het produceren van maaidorsers met meer dan 270 pk (in Rusland), gebruik makend van hightech componenten aangeleverd door Same Deutz-Fahr.
- Coproductie van wieltrekkers met 150, 210 en 270 pk volgens Russische specificaties, gebruik makend van SDF componenten.
- Gezamenlijk ontwerpen van een 350 pk wieltrekker op basis van de rupstrekkers die door Concern Tractor Plants worden geproduceerd.

Het bedrijf "AgromashHolding" (onderdeel van Concern Tractor Plants) en de Same Deutz-Fahr Group zijn hiervoor een vijfjarig contract overeengekomen. AgromashHolding zal deze machines onder haar eigen naam in Rusland op de markt brengen.

Eigen fabriek

Naast de samenwerking met AgromashHolding werd bekend dat SDF haar eigen productiefaciliteit gaat openen in Rusland. De verwachte investering zal in 5 jaar tijd 20 miljoen Euro bedragen. De assemblagefabriek wordt gevestigd in Oblast en zal naar verwachting opgestart worden in de eerste helft van 2009. Het project, wat gefocust is op de assemblage van middelzware en zware tractoren (165 – 270 pk), zal worden opgestart in 2 fases. In de eerste fase worden tractoren geïmporteerd vanuit Duitsland. In de Russische fabriek worden vervolgens lokaal geproduceerde velgen, banden en hydraulische componenten gemonteerd. Later worden de tractoren in het geheel in Rusland geassembleerd met zowel geïmporteerde delen vanuit Duitsland als Russische componenten. SDF zal deze trekkers als Deutz-Fahr gaan verkopen. In 2013 denkt SDF jaarlijks 1500 stuks aan de man te brengen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.