Mechanisatie

Achtergrond

MX weegsysteem voor frontladers

MX introduceert het eerste draadloze en draagbare elektronische weegsysteem voor voorladers.

Pluspunten van het systeem zijn: een draadloos bedieningspaneel in zakformaat, licht, ergonomisch, nauwkeurig, zeer eenvoudig te gebruiken en te parametreren.

Dankzij de draadloze technologie is de nieuwe MPE 3 van MX een revolutionair weegsysteem. De MPE 3 is ontworpen voor landbouwers die hun producten systematisch en met grote nauwkeurigheid beheren. Het is een hulpmiddel om het gewicht van voederrantsoenen te meten, de voorraadbewegingen van veevoer, graan, meststoffen enz. te controleren. Pluspunten van de MPE 3 om het laden te optimaliseren: scherm met achtergrondverlichting, geluidssignalen wanneer het maximale laadgewicht bereikt wordt, automatisch optellen van opeenvolgende ladingen, wegen tijdens het legen van de laadbak.

Ergonomisch en multifunctioneel

Voor het lichte (240 gram) en compacte (14,5 cm / 9 cm) toestel kan gemakkelijk een plaats worden gevonden in de cabine en het past in alle zakken. Bovendien beschikt het toestel over een grote draaiknop waarmee eenvoudig en snel de 11 beschikbare kanalen gekozen kunnen worden (in de statische of dynamische modus). De MPE 3 is multifunctioneel en kan ook worden gebruikt voor een tweede tractor die met een lader uitgerust is.

Eenvoudig te installeren

Omdat het systeem via een radioverbinding werkt, hoeft er geen kabel gelegd, geen gat geboord en geen steun geplaatst te worden. Een eenvoudige klittenband is voldoende om het bedieningspaneel eender waar in de cabine te installeren. Ten slotte kan het systeem worden geparametreerd zonder standaardgewicht, maar gewoon met het gewicht van het gereedschap (MX-laadbak). Het pakket omvat naast het draadloze bedieningspaneel ook druksensoren waarmee het gewicht bepaald wordt.

Het weegsysteem kan af fabriek geleverd worden op nieuwe MX voorladers, maar ook achteraf opgebouwd worden op recente Mailleux en MX frontladerseries.

Prijs: Bij levering i.c.m. nieuwe frontlader: € 1045,- excl. BTW

Meer informatie: www.defactorij.nl

De Factorij
Ploegschaar 1
8256 SM Biddinghuizen
tel. 0321-333665
fax. 0321-330838
info@defactorij.nl

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.