Mechanisatie

Achtergrond 870 x bekeken

Kiepende silagewagen van Kaweco

Kamps de Wild brengt onder de merknaam Kaweco een kiepende silagewagen op de markt.

Het bedrijf zegt hiermee de voordelen van een kipper met de voordelen van een silagewagen te combineren. Met behulp van twee hydraulische cilinders aan de voorzijde van de bak kan de silageopbouw gedeeltelijk gekiept worden. Hierdoor kan de chauffeur onder de bak doorkijken bij het achteruit rijden, en lost de wagen volgens de fabrikant nog iets sneller dan normaal. Doordat alle Radium-wagens uitgerust zijn met een wisselchassis, valt de constructieve ingreep mee.

De kiepende Radium is er in een 30- en 40-kuubsversie. Technisch is hij verder gelijk aan de reguliere typen. Centrale bodemkettingaandrijving, een conisch gevormde bak met verzinkte bodem en zijwanden en een volledig doorzichtige voorwand zijn de kenmerken van de Radium-silagewagens.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.