Mechanisatie

Achtergrond

Challenger vernieuwt zware jongens

Challenger voert een aantal optische en technische vernieuwingen door bij de zware rups- en kniktrekkers.

De in Amerika gebouwde trekkers gaan voortaan als nieuwe “C”-serie door het leven. De nieuwe Challenger MT700C en MT800C rupstrekkers en ook de MT900C kniktrekker zijn onder andere uitgerust met een nieuwe Isobus-terminal met kleurenscherm, die ook voor gps- en camerafuncties gebruikt kan worden. Verder krijgt het hydraulieksysteem meer vermogen en een nieuwe bediening.

14 tons hefinrichting

De rupstrekkers krijgen optioneel een aangepast rijwerk met polyurethaan-rupsgeleidewielen in plaats van de huidige rubberen variant. Voor de kniktrekkers is voortaan als optie een driepuntshef leverbaar met een hefvermogen van maar liefst 14 ton, eventueel in combinatie met een 1000-toeren aftakas. Aan de buitenkant vallen de machines vooral op door een nieuwe bestickering in de bekende Challenger kleuren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.