Mechanisatie

Achtergrond 465 x bekeken

Uitslagen NK ploegen 2008

Zowel bij de wentelploegen als de rondgaande ploegen levert Limburg in 2008 de nationaal Kampioen. De kampioenen met de oldtimers komen uit Noord-Brabant.

Het NK ploegen vond plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober op de Oostwaardhoeve in Slootdorp onder prima weersomstandigheden waardoor het voor zowel deelnemers als bezoekers aangenaam verpozen was. Bij de wentelploegen had Ton Meuwissen zowel op vrijdag als zaterdag de meeste punten. Bij de rondgaande ploegen verdedigde Dorinus Schoonen uit Eindhoven zijn titel. Schoonen haalde op vrijdag de meeste punten maar op zaterdag ging hij met de tweede prijs naar huis om in het totale klassement met 386,5 punten als tweede te eindige achter Jac Linssen die 392 punten scoorde.

Bij de oldtimers haalde Bertus Huijbrechts uit Lage Zwaluwe met zijn Mc Cormick 439 uit 1959 en Rumptstad ploeg de eerste plaats bij het heen een weergaand ploegen. Peter Beeks uit Veldhoven haalde met zijn BM350 en Mc Cormick ploeg bij de getrokken ploegen de eerste plaats en bij de rondgaande hefploegen Haalde Frans Das uit Veldhoven met zijn Ferguson 35 en Kverneland ploeg de meeste punten. Kees Koenen uit Sprundel werd kampioen paarden ploegen rondgaand en bij de wentelploegen voert Derk Fokkens uit Pieterburen het klassement aan.

Bekijk ook de foto's

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.