Mechanisatie

Achtergrond

Loonwerker bouwt 18 meter breed maaibord

Het Tasmaanse loonbedrijf Radford Harvesting heeft een maaibord van 18,60 meter breed gebouwd. Dit is waarschijnlijk het grootste maaibord ter wereld.

Het bedrijf bouwde het voorzetstuk voor zijn combine omdat veel van haar klanten werken met door gps vastgelegde zaai- en spuitsporen op 18,30 meter afstand. Door dit brede maaibord te gebruiken kan de loonwerker voortaan ook vanaf deze vaste rijpaden oogsten.
Radford gebruikt het maaibord in combinatie met een Claas Lexion 600-maaidorser. Om tot een goed resultaat te komen heeft hij maaiborden van diverse fabrikanten bekeken en de sterke punten samen proberen te brengen in zijn eigen ontwerp. Het bord bestaat uit drie bodemvolgende delen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.