Mechanisatie

Achtergrond

Duizendste Krone Big M loopt van de band

Krone legt momenteel de laatste hand aan de duizendste Big M zelfrijdende maaier. Deze week werd bij de fabriek in Spelle (D.) kort stilgestaan bij deze speciale gebeurtenis.

Bij de introductie in 1996 verraste de zelfrijdende maaier met de grote werkbreedte van 9,1 meter en een transportsnelheid van 40 kilometer per uur. „Vandaag de dag zijn grote zelfrijdende maaimachines niet meer weg te denken bij de grasoogst“, aldus Bernard Krone.

13,2 meter werkbreedte is in aantocht

In 2001 werd de Big M opgevolgd door de Big M II met een werkbreedte van 9,7 meter en een nieuwe rijaandrijving. Inmiddels wordt hard gewerkt aan de opvolger van deze machine, de Big M 400, die op de Agritechnika in 2009 te zien zal zijn. Ook komt in 2010 de Big M 500, die met een werkbreedte van 13,2 meter opnieuw de grenzen zal verleggen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.