Mechanisatie

Achtergrond 3 reacties

Sima is te laat

Afgelopen week ben ik op de Sima geweest. In Parijs. Lange, vermoeiende dagen.

Maar wel de moeite waard. Helaas waren er dit jaar niet veel grote primeurs. Dus veel speurwerk.

Noviteiten allang bekend

De Sima wordt nu begin maart gehouden. Begin april gaat het meeste landwerk los, zoals ploegen, bewerken, zaaien. En kort daarop zaaien, maaien en inkuilen. Boeren die met nieuwe trekkers of nieuw materiaal het seizoen in willen gaan, hebben hun bestellingen al lang gedaan.

En dat is precies de reden dat de meeste fabrikanten de afgelopen maanden hun nieuws al bekendmaakten. Het meeste nieuws heeft al in Boerderij gestaan. Wachten met het nieuws tot op de Sima zou gezichtsverlies betekenen voor de fabrikanten en – waarschijnlijk – extra omzet. Immers, uit nieuwe machines of trekkers halen onze leveranciers niet de meeste omzet. Maar ‘als innovatief bedrijf’ in het nieuws komen helpt wel.

Agritechnica belooft meer

Vandaar dat ik meer geloof in de Agritechnica. Die wordt dit najaar in november weer gehouden in het Duitse Hannover. Wedden dat daar meer primeurs te vinden zijn?

Bekijk de video van de robottrekker
Bekijk de goedkope trekkers van de Sima
Bekijk de nieuwe trekkers van de Sima

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ton de Graaf

  invasie oosterse trekers

  Inderdaad, ik heb ze niet gemist: de stands van de Aziaten. En omdat het er bepaald niet storm liep, was een praatje snel gemaakt. Zo ook bij MAENORTHERN. In deze stand werden ook rijst plant- en oogstmachines gepromoot. Op mijn opmerking dat daarvoor niet zo veel belangstellinng zou bestaan bij de bezoekers van deze beurs kwam een verrassende reactie: O nee, hebben jullie geen rijst in Amerika?

 • no-profile-image

  Marnix

  Ik denk dat Bas de primeurs van New Holland over het hoofd ziet. Maar hij zal vannacht zijn groen-gele pyjama wel weer aantrekken en onder zijn 30-serie dekbedje in slaap vallen!

 • no-profile-image

  theo van diessen.

  Ik vind dat Bas van Hattum de robottrekker positief laat overkomen. Ga zo door.

Of registreer je om te kunnen reageren.