Mechanisatie

Achtergrond

Maïshakselalternatieven (2)

Dit keer is het fabrikant Vredo die een nieuw alternatief heeft om zijn bekende zelfrijder in de markt te zetten.

Het idee is om met één machine maïs te hakselen, samen te persen, te wikkelen en op pallets te stapelen. Zeg maar een maïshakselpers-wikkel-stapel-combinatie. Vredo ontwikkelt de machine samen met fouragehandel GeDiZo en met ingenieurs van Rijk Rijksen. De wikkelaar is een bestaande machine afkomstig van Taarup. Maïs persen op zich is niet nieuw. Maar dat het steeds populairder wordt, blijkt wel uit het aanbod van machines dat stilletjesaan toeneemt.

Tot nu toe konden alleen rondebalenpersen maïs verwerken. Afgelopen jaar presenteerden onder meer mechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok in Esbeek, de Orkel maïspers en Theo van der Perk in Beesd een omgebouwde versie van de Taarup Bale in One (BIO) (klik op de link Taarup Bale in One) rondebalenpers-wikkelaar.

Nu is dus de eerste alles in één vierkantebalenmachine een feit. Opnieuw een knap staaltje werk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.