Mechanisatie

Achtergrond 1 reactie

Maïshaksel-alternatieven (1)

Voor de liefhebber hebben we nog enkele foto’s. Klik hier voor een foto-impressie.

En dat het niet om zo maar een machientje gaat, bleek wel uit de reacties die kennelijk vanuit Europa binnenstromen bij Bomech en Krone.

Daarbij eer aan degenen die het ook toekomt. Namen niet of wel noemen bij artikelen blijkt nog altijd een gevoelige kwestie. Vooral in de landbouwmechanisatie. Wie is de bedenker van een machineconcept, wie heeft het doorontwikkeld, wie heeft het gemaakt, wie heeft het verkocht en bovenal wie gaat ermee werken en moet ermee de boer op?

Het liefst staan ze allemaal in één artikel. Ik begrijp dat wel. Iedereen wil natuurlijk de pers in. En wij moeten kiezen. Het belangrijkst voor de lezer is dat hij weet welk merk het is of waar hij het kan kopen of meer informatie kan inwinnen. De rest volgt vanzelf, denk ik. Een dergelijke situatie deed zich deze week voor bij de verkoop van een zelfrijdende voermengwagen en ook bij de bunkerhakselaar die deze week op de mechanisatiepagina’s in Boerderij staat. In de tekst staat dat Bomech in Albergen (Gld.) (Ov.) de bunker ontwikkeld heeft en dat Krone de machine (natuurlijk in combinatie met een Krone-hakselaar) gaat vermarkten. Bomech was het niet helemaal eens met dit bericht, ondanks dat er geen fouten in staan. Correct voor onze lezers dus.

Ik snap de reactie wel. De bunkerhakselaar is vooral Bomechs kindje. Maanden van denk-, teken- en laswerk zitten in de bunkerhakselaar. En eerlijk is eerlijk: het is een knap staaltje werk. Voor beide partijen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rudy Sterken

    Is Gelderland nog niet groot genoeg? Albergen ligt in het mooie Twente, wat tot de provincie Overijssel behoort, wat wij ook graag zo willen houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.