Home

Partner

Zonneboiler: laat de zon het water verwarmen!

G2 Energy levert een compleet onderhoudsvrij zonlichtsysteem afgestemd op uw wensen.

Zowel de zonnecollectoren (G2 Energy) als de boilers (De Bruin tankbouw) worden in eigen fabriek (in Uddel) gemaakt. Door onze jarenlange ervaring (> 20 jaar), kunnen wij een advies op maat geven. We komen vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden door te spreken. We kijken uiteraard waar de collectoren het beste op uw dak gemonteerd kunnen worden, waar de nieuwe boiler geplaatst kan worden, waterkwaliteit, allemaal zaken die aan de orde komen. Daarna krijgt u een heldere offerte met daarbij het subsidiebedrag (ISDE) en de te verwachten besparing. Graag helpen wij u bij het aanvragen van de ISDE-subsidie. De besparing kan oplopen tot 60% op uw huidige kosten om te verwarmen. Neem daarbij de ruime subsidiemogelijkheden en u zult, net als de vele kalverhouders die u al voorgingen, verrast zijn door de snelle terugverdientijd. Na opdracht krijgt u van ons een tekening van de boiler, waarop u nog wensen kunt aangeven. Ook de boiler, die in onze eigen fabriek wordt gemaakt, is echt maatwerk. Zo krijgt u een zonlichtsysteem volledig afgestemd op uw wensen. Kortom maatwerk, maar dan zonder meerprijs!

Geen risico op bevriezing

Ons systeem werkt met het drain-back-principe. Of in gewoon Nederlands: terugloopsysteem. Dat is het principe waar de systemen van G2 Energy al ruim 20 jaar mee werken. In tegenstelling tot collega-bedrijven werken wij gewoon met water in plaats van bijvoorbeeld glycol. Als het systeem wordt uitgeschakeld loopt het water altijd terug in het terugloopvat, waardoor er geen risico is op bevriezing. Zelfs in de wintermaanden als het buiten -10 °C is, met heldere luchten verwarmen de zonnecollectoren van G2 Energy het water tot 40~45 °C.

Onderhoudsvrij

Het systeem is onderhoudsvrij, dus u heeft er geen omkijken naar. Na elke voerbeurt wordt uw boiler weer bijgevuld met (warm) water uit de zonneboiler. In de zomer is uw huidige boiler dus ‘werkeloos’, in de wintermaanden kan het zijn dat er ‘naverwarmd’ moet worden.

Naast het verwarmen van tapwater wordt ons zonlichtsysteem ook ingezet voor het verwarmen van bijvoorbeeld een varkensstal. Doordat de vloerverwarming over het algemeen gebruik maakt van laagwaardige warmte kunnen we ook in de wintermaanden voor een groot deel in de warmtevraag voorzien.

Hoger rendement

Doordat wij al veel installaties bij agrariërs geleverd hebben, verstaan we de taal van een agrariër als geen ander, we zijn pas tevreden als u dat ook bent. We gaan uit van het principe dat elke klant een referentie voor ons moet zijn.

Vanaf nu leveren wij ons 2019-model met een (nog) hoger rendement en hogere subsidie.

Speciaal type warmtepomp

Door de energietransitie zijn er veel ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt. Onze zonnecollectoren worden soms naast een CV (gas) geplaatst, soms ook in combinatie met een houtkachel. Beide zijn energiebronnen waarvan de kostprijs de komende jaren zal stijgen. Daarnaast gaat de subsidie op houtkachel vervallen en zal er wellicht een heffing komen op het stoken van hout in verband met de vervuilende uitstoot.

De oplossing hiervoor is inmiddels voorhanden. De zonnecollectoren van G2 Energy met een speciaal voor onze doelgroep ontwikkelde warmtepomp. Maar dan één waarvoor geen bron-boring nodig is. Zelfs in de wintermaanden heeft dit speciale type warmtepomp een zeer gunstige COP.

De efficiëntie van een warmtepomp wordt vaak uitgedrukt met een COP, ofwel Coëfficiënt of Performance. Dit getal geeft de verhouding weer tussen het energieverbruik van de compressor (en eventueel randapparatuur) en de nuttige hoeveelheid warmte in de condensor. Hoe hoger de COP, hoe efficiënter de installatie. De combinatie van de zonnecollectoren en warmtepomp werkt het mooiste door gebruik te maken van ons OneBoilerSystem (OBS). De naam zegt het al, u krijgt dan één grote boiler waar onderin (met behulp van een spiraal) de warmteoverdracht plaatsvindt van de zonnewarmte en bovenin een spiraal waar de warmtepomp, indien nodig, de warmte kan afgeven.

Graag werken wij de verschillende mogelijkheden voor u uit.

Persoonlijk advies

Een veel gestelde vraag is: is de terugverdientijd interessant? Het is natuurlijk afhankelijk van de toepassing waarvoor en hoe u de installatie gaat gebruiken, maar een terugverdientijd tussen de 3 en 5 jaar is heel gangbaar.

Kijk op onze website voor nog meer informatie. Mail of bel ons voor een vrijblijvende afspraak, zodat u ook een weloverwogen keuze kunt maken!

G2 Energy
Uddelerveen 79
3888 ML Uddel
0577 72 3173
www.g2energy.nl
info@g2energy.nl