Home

Partner

Wateroverlast? Voorkomen en genezen!

We hebben een bijzonder lange, droge periode achter de rug waarin een groot landelijk watertekort dreigde en in enkele regio’s beregeningsverboden werden ingevoerd. Door de klimaatverandering wordt niet alleen de kans op droge perioden groter, ook komen hevige stortbuien steeds vaker voor die voor veel wateroverlast kunnen zorgen. Na droge perioden lijken die buien nog veel intenser te zijn, we kunnen onze borst dus nat maken de komende tijd. Is uw bedrijf voorbereid op wateroverlast?

Voorkomen

Wilt u ongemakken als ondergelopen erven, overstroomd riool en hoog water in de stal voorkomen? Wij bieden een compleet assortiment voor het verwerken van regenwater. Een systeem voor het afvoeren, opslaan en/of infiltreren van regenwater kan bestaan uit dakgoten, buizen en hulpstukken, lijnafwatering, regenwateropvang en hergebruik, drainage en infiltratiesystemen.

Een breed assortiment voor het voorkomen of oplossen van wateroverlast.
Een breed assortiment voor het voorkomen of oplossen van wateroverlast.

Met een goed afvoer-, infiltratie- of drainagesysteem voorkomt u veel overlast door stortbuien. Onze adviseurs helpen u graag met de juiste materiaalkeuze en het berekenen van de benodigde capaciteit.

Genezen

U heeft al overlast door overmatige regenval? Ook dan kunnen we u helpen met onze artikelen. Denk bijvoorbeeld aan dompelpompen om snel veel water af te voeren uit een ondergelopen ruimte en diverse soorten slangen om het te transporteren. En mocht het water u al tot de enkels staan, dan hebben we ook een ruim aanbod laarzen en regenkleding.

Deskundig advies en een grote voorraad op de vestiging.
Deskundig advies en een grote voorraad op de vestiging.

Onze medewerkers geven u deskundig advies over de te gebruiken materialen om tot het beste eindresultaat te komen. Wij gaan graag onder het genot van een kopje koffie met u in gesprek over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Kijk op www.wildkamp.nl/agro voor meer informatie of kom langs op één van onze 46 vestigingen.

Veel vormen van maatwerk mogelijk
Veel vormen van maatwerk mogelijk

Wat is het verschil tussen drainage en infiltratie?

Bij drainage wordt overtollig water aan de grond onttrokken en afgevoerd naar bijvoorbeeld aangrenzende sloten, terwijl bij infiltratie juist regenwater in de grond wordt geïnfiltreerd om de grondwaterstand op peil te houden en te voorkomen dat de grond verdroogt.